WISHLIST

A PILE OF BUNS

Boller Boller

Jeg syntes lige jeg ville dele lidt mundgodt med jer læsere. Nu forholder det sig således, at jeg er så beriget med en mand der elsker at lave mad. Derfor er det ham der står for det kulinariske køkken herhjemme, mens jeg får lov til at være den hårde smagsdommer! En af de ting som Sune tit kreere i det lille hjem, er disse fabelagtige boller, som på trods af deres syndige smag, egentligt er ret så sunde. Ja du læste rigtigt, så sunde at de kun indeholder 86 kcal. pr. stk.


Opskrift på sunde boller (Sune’s boller) som KUN indeholder 86 kcal. pr. stk.

4 dl mælk
2 dl kogende vand
50 g gær
2 spsk olie (planteolie)
1 tsk salt
2 dl speltmel
10 dl hvedemel
1 æg (pensling)

Fremgangsmåde: For at lave disse lækre boller, kræver det den helt rette mand (eller fremgangsmåde når Sune ikke er hjemme).

Først koges vandet, derefter blander du vandet sammen med mælken i den største skål du har (min er 4 l). Når dette er gjort smuldre du gæret i den lune væske og rører på livet løs til gæren er helt opløst. Så tilføjer du olie og salt til væsken, pisker det hele godt sammen, tilføjer spelt melet og pisker igen på livet løs. Nu skal du have fat i en solid træske (eller andet solidt værktøj til at røre med) mens du tilsætter hvedemelet lidt efter lidt. Når dejen har opnået en blød og luftig konsistens, lader du den hæve et lunt sted i 30 min.

Når dejen har hævet færdigt, tænder du ovnen på 180° varmluft og former bollerne. Sune laver ca. 12 stk store boller (så kan der være en masse lækker pålægschokolade på). Efter du har formet bollerne, lader du dem efterhæve i 10 min på bagepladen. Inden du sætter bollerne i ovnen så husk at pensle dem med æg og evt. lave små riller langs overfladen.

Bollerne bages i 12 min midt i ovnen til de er gyldne og flotte. Voila, lækre sunde boller ala Sune!

Velbekomme.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WISHLIST